Eénrichtingstrilplaten

Voorwaartslopende trilplaten van Wacker Neuson. Emissievrij werken zonder in te boeten aan vermogen?
Wacker Neuson biedt ook modellen op accu.

AP1850e, AP1840e – Elektrische trilplaten

De accu-aangedreven trilplaten van Wacker Neuson zijn de enige draadloze elektrische trilplaten in de wereld. Met een accugebruiksduur die voldoende is voor de verdichtingswerkzaamheden op een volledige werkdag, ontsluiten de AP1850e en de AP1840e nieuwe toepassingsmogelijkheden. Qua prestaties zijn deze trilplaten in geen geval minderwaardig dan hun conventioneel aangedreven machines. De accutrilplaten zijn verkrijgbaar met of zonder watertank en sproeisysteem.
 • Groot verdichtingsoppervlak (> 800 m²), één keer opgeladen accu is voldoende voor een hele werkdag
 • Beproefde elektrische motor zonder v-snaar – dus volledig onderhoudsvrij en daardoor kostenbesparend
 • Emissievrij gebruik beschermt de gebruiker op alle bouwplaatsen en opent de weg naar nieuwe toepassingsmogelijkheden binnen gebouwen en gebieden waarvoor emissierichtlijnen gelden (in stadscentra)
 • Lage energiekosten: besparing tot rond 70% vergeleken met een benzineplaat uit dezelfde gewichtsklasse
 • Accu en lader zijn modulair en kunnen ook worden gebruikt voor onze elektrische stampers

AP2560e – Accu-aangedreven trilplaat voor emissievrije verdichting.

Met de AP2560e komt Wacker Neuson opnieuw met een accu-aangedreven, en daarmee draadloze, trilplaat voor volledig emissievrij werk. De AP2560e maakt de weg vrij voor een nieuwe prestatieklasse met 25 kN. Met een bodemplaat die gemaakt is van extreem robuust bolvormig grafiet gietwerk, is de AP2560e bijzonder duurzaam. Met een looptijd die voldoende is voor een volledige werkdag, is deze trilplaat qua prestaties op geen enkele wijze inferieur aan trilplaten die op stroom of fossiele brandstof werken. Het is bijzonder efficiënt bij het verdichten van straatstenen, en bespaart ongeveer 70% energiekosten in vergelijking met een trilplaat van dezelfde gewichtsklasse die op benzine werkt.
 • Eén acculading gaat een volle werkdag mee
 • Beproefde elektromotor zonder V-snaar – dus volledig onderhoudsvrij en kostenbesparend
 • Emissievrije werking beschermt de gebruiker op bouwlocaties en opent de weg naar nieuwe toepassingsgebieden in het interieur en in emissiereguleerde gebieden (binnenstedelijke districten)
 • Accu en lader zijn modulair en kunnen ook worden gebruikt voor onze elektrische trilstampers
 • Accu en oplader zijn verkrijgbaar in twee prestatieklassen

VP-serie (10-20 kN) – Compact en beweeglijk – ideaal voor asfalt, tuinbouw en de aanleg van paden.

De trilplaten uit de VP-serie zijn zeer compacte machines. Deze zijn ideaal geschikt voor asfaltverdichting, grendelstenen en voor de verdichting van gemengde grondsoorten, zelfs op plaatsen waar de ruimte beperkt is. Gebruikelijke toepassingen zijn: de aanleg van paden en tuinen en landschapsarchitectuur. De geoptimaliseerde combinatie van de speciaal ontworpen ondermaat en de handgreep zorgt ervoor dat de trilplaat gemakkelijk te manoeuvreren is. De trilplaten uit de VP-serie kunnen gemakkelijk om stenen en putdeksels, alsook om trottoirs of bouwwerken heen worden gestuurd. De wielenset (accessoire) zorgt ervoor dat de trilplaten uit de VP-serie gemakkelijk en zonder veel moeite naar de volgende werkplek in de bouwput vervoerd kunnen worden (met uitzondering van de VP1030 en de VP1135). Hand-armtrillingen van minder dan 5 m/s² en de lage uitstoot van uitlaatgassen helpen de gebruiker te beschermen.
 • Perfecte verdichting van asfalt: De afgeronde randen van de ondermaat voorkomen dat ongewenste randen ontstaan wanneer het apparaat wordt gekeerd.
 • Gemakkelijk verdichten van grond: De taps toelopende randen van de ondermaat bevorderen ter plaatse de verdichting.
 • De solide constructie vermindert het onderhoud: De beschermde riemaandrijving voorkomt slijtage van de riem.
 • Robuust hijsoog en robuuste handgrepen aan de ondermaat voor gemakkelijk transport.
 • Alle modellen zijn beschikbaar met of zonder watertank.

WP-serie (15 kN) – Verdichtingsprofessionals – made in Germany

De hoogwaardige trilplaten uit de WP-serie zijn de eerste keus voor professionals voor het verdichten van asfalt en in elkaar grijpende bestrating, alsmede voor de verdichting van gemengde grondsoorten op plaatsen waar de ruimte beperkt is. Het robuuste en duurzame ontwerpt maakt deze machines tot het ideale gereedschap voor continu professioneel gebruik in de wegenbouw. Ze zijn zeer geschikt voor het verdichten van zandachtige en granulaire draaglagen voor trottoirs, wegen en parkeerplaatsen. De trilplaten uit de WP-serie kunnen met behulp van de optionele wielenset gemakkelijk worden verplaatst naar de gewenste plek op de bouw.
 • Uitstekende manoeuvreerbaarheid en stabiliteit bij werken in de lengterichting door de extra hendels op het beschermframe.
 • Robuust en onderhoudsarm ontwerp dat een lange levensduur garandeert: het stevige frame beschermt de motor, slijtvaste snaren.
 • Sproeisysteem: optimale waterdekking over de gehele breedte van de ondermaat, automatisch stroomregeling alleen tijdens trillen.
 • Made in Germany – zowel ontwerp als constructie zijn sterk en betrouwbaar

DPS-serie (18 kN) – sterk en flexibel op alle ondergronden

De voorwaarts lopende trilplaat DPS 1850H heeft met drie varianten een breed toepassingsspectrum voor zwaar continu gebruik op de bouwplaats. Dit is onder andere mogelijk door de dieselmotor met een hoog vermogensreserve, de slijtvaste grondplaat van gegoten bolgrafiet (GJS 700) en het onderhoudsvrije en belastbare onbalanslagers. Er is ook aan de gebruiker gedacht: de ergonomisch geplaatste gashendel en de trillingsgedempte en verstelbare stuurbeugel. De DPS 1850H is beschikbaar in de varianten Basic, Asphalt en Vario:
 • DPS 1850H Basic: de sterke allrounder voor het verdichten van bodems, asfalt en bestrating. Met enkele handelingen kunnen de bijpassende hulpstukken (watertank, veiligheidsframe, asfalt-stuurbeugel, plaatglijsysteem) worden gemonteerd.
 • DPS 1850H Asphalt: optimaal voor het afwerken van dek- en draaglagen. Het traploos instelbare sproeisysteem voorkomt scheuren en vastplakken van het asfalt, met de asfalt-stuurbeugel kan hij vanaf de zijkant worden gestuurd voor het optimaal verdichten van asfalt langs de randen.
 • DPS 1850H Vario: kan door de verstelbare centrifugale kracht (bij gelijke frequentie) aan verschillende bodemomstandigheden worden aangepast: Van licht tot krachtig. Ideaal voor het verdichten van bodems met verschillende hoogtse en verschillende bestratingen. Dankzij de variabele snelheid en een opplaatsbare watertank is hij uitstekend geschikt als asfaltplaat.
Scroll naar top